הורים שותפים בדירה

שאלה:

נשאלתי הורים שאין להם שלום בית כבר עשרות שנים
יש להם חשבונות בנק נפרדים וכו'
אם כי האב כן מפרנס יחסית יפה
אבל היו שנים קשים של חובות והוצאה לפועל שלו- שגם האם סבלה מכך

הבת כותבת
לפני כשנתיים רכשתי דירה במשותף עם אבי
כלומר רכשנו דירה ממש גדולה
שרשומה על שמי
אמי היתה שותפה בתהליך בהחלטה על קומה ופרטים טכניים
אך רוב התשלום של חצי הדירה שלהם אבי שילם
נניח מתוך 1,200,000 הוא שילם 1,100,000
[בנוסף רכש גם מחסן ששילם במלואו]

הדירה והמחסן רשומים על שמי
אך בפועל רק חצי מהדירה שייכת לי [ו דירה מחולקת, החצי של הוריי מושכר]

העניין הוא שאבי רוב השנה בחו"ל, ולא כל כך נמצא בשטח ומתמצא,
ואימי כן מגלה עניין בדירה, ואוהבת להיות שותפה בהחלטות ובקשר מול השוכרים וכו'

אני נמצאת בפלונטר שכן- חוקית ורשמית הדירה על שמי
ואני גם בקשר רציף עם השוכרים [שהינם שכניי בדלת צמודה]
וכל שאלה שיש- נניח שהם רוצים הנחה, או תיקונים או שאלות וכו'
אני מתלבטת אם להפנות לאימי או לאבי
מציינת שוב שהם לא באותו ראש בכלל, ולא חיים ממש כזוג רגיל

הכסף של השכירות כרגע מגיע אליי כי הלויתי לאבי 70,000 שח לרכישת דירתו
והשכירות מכסה כעת את החוב

אך כאמור אני נתקלת בשאלות שונות- ועוד כמה חודשים גם אתקל בשאלה למי להעביר את השכירות
וכו'

מול מי עליי לתקשר בנושא הדירה?
את מי לשאול שאלות? או להעביר בהמשך את השכירות?

תודה רבה

נ.ב.
כמה הדגשים
1. כ 100,000 מתוך הדירה אימי כן שילמה
2. ייתכן ויש לי דעות בנושא ואני לא רוצה שהם יהיו חלק מהנתונים: בפועל הוריי רכשו דירה, שאת רובה אבי שילם. אבל כמו שכתבתי יש מורכבות סביב גם השלום בית שלהם, וגם כל נושאי הכספים והתקשורת וכו'
3. עיקר השאלה שלי הוא כשיש לי שאלה או משהו לגבי הדירה למי לפנות, ומה לעשות במידה ומסיבה כלשהיא 2 הצדדים אומרים לי משהו הפוך

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הפתרון הטוב שהבת תבקש מההורים רשות לקבל החלטות בכל ניהול הדירה, ובכך כל שאלה היא יכולה להחליט ולהתייעץ עם האבא או עם האמא – היא יכולה לפעול כרצונה.

אם ההורים לא יסכימו לתת לה להחליט ורוצים שכל שאלה תתייעץ איתם, אכן זה בעיה, כל שאלה יצטרכו לדון האם זה סוג של שאלה שהרוב קובע, ואז האבא יחליט. או שזה שאלה שגם למיעוט יש סמכות, כגון הנחה שהאבא לא יכול להחליט על הנחה על חשבון האמא, ואז תצטרך להתייעץ עם שני ההורים. ולכן הפתרון שתבקש מהם רשות ניהול הדירה.

לגבי חלוקת דמי השכירות, אם שניהם מודים שלאבא יש 11/12, ולאמא יש 1/112 בדירה, אזי כספי השכירות מתחלקים בהתאם.

בהצלחה.