"ברכו" בקריאת שמע ועלינו לשבח ביחידות

שאלה:

לפני ברכות קריאת שמע ואמירת עלינו לשבח אומרים ברכו את ד' המבורך… במידה ואני מתפלל ביחידות בבית מאיזושהי סיבה אז יש לי שאלה.
שאני מתחיל לומר את ברכות קריאת שמע אני יכול לומר ברכי נפשי את ד' המבורך ואז להמשיך וכן לומר אותו דבר לפני עלינו לשבח? או שאומר את ברכות קריאת שמע ועלינו לשבח בלי ברכו וברכי?

תשובה:

בלי ברכי נפשי את ה'. אבל למה להתפלל בבית? לך לבית הכנסת ותזכה לכל הטוב הזה.