פיצוי בגין איחור טכנאי

שאלה:

רכשתי בר מים וקבעתי עם המתקין מטעם החברה להגיע ביום א בין השעה 3 ל5 בפועל המתקין לא בא ולא הודיע.
ע"פ חוקי המדינה יש חוק איחור טכנאים שמגיע לי פיצוי ללא הוכחת נזק על סך 600 שח.
האם יהיה מותר לי לפנות לחברה ולממש את זכותי החוקתית מצד דינא דמלכותא דינא ?

תשובה:

שלום וברכה,

חוקים שלא התקבלו כמנהג ולא קשור לניהול המלכות לא חל עליהם דינא דמלכותא, ואסור לתובעם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סו"ס שסט. ורעה עוד ב"י סימן כו בשם הרשב"א. וב"י סימן שסט.