ברכת המוציא על פיצה בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
ראיתי מהשאלות והתשובות שלכם שאפשר לברך על פיצה המוציא ועדיף בסעודה שלישית.

רציתי לדעת:
שמעתי שחתיכה מלחם פרוס לא נחשבת ללחם משנה כי היא לא שלמה.
בקשר לפיצה האם הוא אותו דין? הרי חותכים ממנה?
תודה רבה מראש

תשובה:

אינני יודע לאיזו תשובה כוונתך, בכל מקרה יש ספק גדול מה הברכה על פיצה, ראה כאן, אם אתה אוכל כמות של קביעות סעודה, נניח כמו שני משולשים זה ודאי המוציא ומועיל לסעודת שבת. בנוגע לשאלה אם הפיצה דינה כפרוסה או כחלם שלם, זה בדיוק כמו בלחם… אם זה שלם זה שלם, ואם מדובר על משולש, זו פרוסה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין קשר בין ההגדרות. הוא לא שלם כי הוא לא שלם, לא עוזר שכך הוא נמכר. צ'יפס גם נמכר בחתיכות האם נאמר שמי שאוכל פיסה אחת יחשב שאכל בריה? ודאי שלא.