ביאור בפת"ש סימן רז ס"ק א

שאלה:

לא הבנתי את דברי הפתחי תשובה חושן משפט סימן רז סעיף א,האם יש הבדל בין בן לבת?שבמקרה של הבן מיד שיהיה לבן עשרים שדרך העולם לישא,צריך לשלם למרות שהתנו שישלם שלושים יום קודם הנישואין,מה הדין באשה כה"ג כשמתנה עד הנישואין,מתי צריך לשלם את מחיר הדירה? ומה פירוש זמן המוגבל באשה?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שהתנה שישלם בשבנו יתחתן והבן מתעכב ולא מתחתן, כתב השבות יעקב שבן חייב לשאת עד גיל כ' ולכן הכוונה בהתחייבות שישלם לכל היותר עד שיהיה בן כ'. ואם הבן מתעכב ולא מתחתן חייב לשלם כשבנו מגיע לגיל כ'. אבל בבת שלא מצווה להתחתן ויכולה להמתין כמה שתרצה, התנאי הוא שתתחתן ממש, ולכן כל עוד שלא נישאית אין חיוב לשלם. ראה בתוך התשובה בשבות יעקב ח"ב סימן קנא שביאר את הדברים.

בהצלחה.