תספורת בימי הספירה מפני כבוד הבריות

שאלה:

מי ששערות ראשו גדלו באופן שמתבייש להראות כך בציבור,בבית הכנסת,האם יש היתר שיוכל להסתפר מפני כבוד הציבור ,לא תספורת רגילה בלי סידור מהצדדים כפי שנוהגים הספרים, שהרי כלל גדול אמרו חז"ל גדול כבוד הבריות שדוחה לא תעשה והרי כאן הלכות אבילות ואיסור תספורת בימי ספירת העומר דרבנן,האם אפשר לסמוך על זה? האם דנו בזה הפוסקים או נידון זה נמצא בספרות השו"ת?
בברכת התורה.

תשובה:

באופן כזה לכאורה יש לחשוש לחציצה בתפילין, כמבואר במשנה ברורה בסי' כז ס"ק טו בשם מחצית השקל, וזו סיבה להקל. אמנם כאשר זה ניכר שהסתפר, אולי יש לחוש בזה לחילול ה' שמצהיר שאינו חושש לימי הספירה, לכן יראה לעשות את המינימום הנדרש לקיום מצות תפילין.