לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צוואה – אישור צוואה – נכס בחו"ל

שאלה:

לכבוד הדר"ג שליט"א

ברשותכם
1 מה ההבדל בין עריכת צוואה בב"ד פרטי או לבד , ומתי יש לאשררה בבד"ר?
2 האם הפירוט חייב להיות מקסימלי, על כל פריט רכוש, על כל קרקע, ומטלטלין , או בכללי חמישית לזה וחמישית לזו?
3 האם הפירוט הוא על הנכס בעצמותו או על השווי שלו?

4 מה הדין כשהנכס בחו"ל האם צוואה יש לה תוקף על חוקים בחו"ל?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק אין הבדל אם עורכים צוואה לבד או בבית דין רבני או אצל עו"ד, אם המצווה כותב צוואה ומחתים שני עדים על הצוואה יכול להפקיד אותה בבית משפט ויש לזה תוקף חוקי. אולם כדאי לערוך צוואה בבית דין כדי שיהיה תוקף הלכתי לצוואה. צוואה שלא נכתבה כהלכה אינה תופסת.

2. לא צריך לפרט את הנכסים ודי במה שכותב שלכל אחד יקבל חלק מסויים או שרושם שכולם יקבלו בחלקים שווים. ראוי לשייר חלק מהנכסים שעליהם לא תחול הצוואה ויחול על זה ירושת התורה.

3. אין צורך לפרט את שווי הנכס, ודי במה שרושמים שהנכס יחולק בין כל הילדים.

4. אני לא יודע מהם החוקים של חו"ל.  ויש לשאול זאת לעו"ד שבחו"ל.

בהצלחה.