הדבקת מודעה שנפלה בשבת

שאלה:

מודעה שהייתה דבוקה לקיר שנפלה בשבת האם מותר להחזירה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר המודעה היא פירסומת מסחרית וכדומה היא כמובן מוקצה ובלאו הכי אין שאלה, הנושא שלנו במודעה על זמני תפילות וכדומה שמותר לקרוא בשבת.

אם היא מודבקת על נייר אחר או רוצים לשים עליה עצמה דבק, ודאי אסור, כל חיבור שני דברים רכים, כמו שני ניירות, אסור משום תופר, אם כבר יש עליה סלוטייפ, ואני רוצה להדביקו ל קיר לוח מודעות, דבר קשה, נחלקו בזה הדעות, והמיקל בשעת צורך גדול, כבוד הבריות צורך מצוה של רבים ועוד, יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' שמ ד"ה הרי זה מלאכת תופר שמחמיר בכך, ולעומתו במנחת חינוך מוסך השבת קורע אות ה, וראה שו"ת משנת יוסף ח"י סי' עז שרבים הקלו כמו המנחת חינוך, וראה שש"כ פרק ט הערה עה שדחה את ראייתו של הביאור הלכה, ומכל מקום אין להקל כנגד דעת המשנה ברורה אלא בשעת צורך גדול.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם מחבר את המודעה באמצעות מגנטים,
    או באמצעות נעצים [ידית פלסטיק קטנה עם מחט/מחטים],
    האם ניתן לקיים כך גם שלא בשעת צורך גדול?

    "לזמן קצר אינו נחשב בונה",
    מה גדר "זמן קצר"?
    והרי מודעות צורך רבים יכולות להיות
    גם מודעות קבועות לחלוטין,
    כגון מפת התמצאות בבניין, שתמיד תלויה בלוח?
    ויכולות להיות למספר חודשים,
    כגון הסבר על שירות מסוים שעובד רק בחודשי החורף?
    תודה.