בדיקה שנזרקה לפח

שאלה:

שלום רב
היום בבוקר לאחר מקלחת (מספר שעות לאחר תשמיש) ראיתי טיפת דם על רצפת המקלחת. היות והיה לי חשש לדם בשתן היה לי חשוב לבדוק אם מדובר בדימום . בדקתי באמצעות קיסם אוזניים , על הקיסם לא היה סימן אדום מובהק ואפילו לא ורוד אבל כן יכולתי לזהות שכנראה מקור טיפת הדם היה כנראה מהנרתיק.
האם אני טמאה? ואם כן לכמה זמן (אפשר לספור מיד?)
הקיסם נזרק אין לי יכולת להראות .
אודה להדרכה כיצד לפעול

תשובה:

שלום וברכה

למעשה מה שחשוב כאן זה מה בדיוק ראית על הקיסם, בכלל לא רלוונטי אם הטיפה הגיעה מהנרתיק, כיון שהיא נמצא על רצפה שאינה מקבלת טומאה, אבל אם על הקיסם גם היה מראה אוסר, אפילו קטן מאוד, יש לנהוג כל דיני נדה, עכשיו נותר לנו לברר את השאלה העיקרית, מה ראית בדיוק על הקיסם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    היום בבוקר לאחר מקלחת (מספר שעות לאחר תשמיש) ראיתי טיפת דם על רצפת המקלחת. היות והיה לי חשש לדם בשתן היה לי חשוב לבדוק אם מדובר בדימום . בדקתי באמצעות קיסם אוזניים , על הקיסם לא היה סימן אדום מובהק ואפילו לא ורוד אבל כן יכולתי לזהות שכנראה מקור טיפת הדם היה כנראה מהנרתיק.
    האם אני טמאה? ואם כן לכמה זמן (אפשר לספור מיד?)
    הקיסם נזרק אין לי יכולת להראות .
    אודה להדרכה כיצד לפעול

    תשובה:
    שלום וברכה

    למעשה מה שחשוב כאן זה מה בדיוק ראית על הקיסם, בכלל לא רלוונטי אם הטיפה הגיעה מהנרתיק, כיון שהיא נמצא על רצפה שאינה מקבלת טומאה, אבל אם על הקיסם גם היה מראה אוסר, אפילו קטן מאוד, יש לנהוג כל דיני נדה, עכשיו נותר לנו לברר את השאלה העיקרית, מה ראית בדיוק על הקיסם?
    תשובה

    שלום
    אני ראיתי מראה שלפיו אני כן זיהיתי שזה בא מהנרתיק היתה איזה הפרשה קטנה שהיא כנראה שארית מאוד מינורית בצבע אולי חום בהיר מאוד מאוד.
    הראתי לבעלי אגב הוא טען שהוא לא רואה כלום על הקיסם.
    אני מבינה אותו אבל שוב אני מכירה יותר לעומק ובשבילי זה היה מספיק כדי לזהות שזה בא משם. האם זה אוסר?
    תודה רבה