עבודה זרה במשחקים

שאלה:

שלום רב,
ברור ונהיר כי עבודה זרה הנה עבירה חמורה, ואסורה בתכלית האיסור.
אך מהו הדין כאשר קיים אזכור מינורי לעבודה זרה בעניינים שאינם ענייני אמונה ועבודה כל ועיקר?
להלן שתי דוגמאות, בהן אני רוצה לדעת כיצד עלי לנהוג:
1. קיימת יצירת מוזיקה קלאסית בשם "פולחן האביב", מאת המלחין הרוסי סטרווינסקי. היצירה אינסטרומנטלית לחלוטין, ואין בה שירה כל ועיקר, אך הסיפור אותו מנסה המלחין לספר הוא של עובדי אלילים המקריבים נערה צעירה לאל האביב.
2. קיים משחק מחשב שהוא משחק אסטרטגיה במהותו (בדומה לשחמט), אך עם דמויות (כלים) אחרים כגון קוסם (חלש בהגנה וחזק בהתקפה), אביר (חזק בהגנה וחלש בהתקפה) ועוד. בתחילת המשחק, דמות אחת אומרת לנסיכה "יהיו האלים איתך".
האם יצירות כאלה מותרות בשמיעה? האם משחקים כאלה מותרים במשחק?
תודה על שאתם מסייעים לי (תמיד!) ללכת בדרך הישר, ולשאת חן בעיני אלוהים ואדם! פועלכם מבורך ומוערך על ידי (כחילוני מתחזק, אשר כיום כבר מגדיר את עצמו, ברוך ה', "מסורתי").

תשובה:

שלום וברכה

ראשית תרשה לי להתחיל מהסוף, אתה מגדיר עצמך חילוני מתחזק – מסורתי, ואני מגדיר אותך בן של מלך מלכי המלכים!אתה יהודי! והתורה שלך כפי שהיא של כל יהודי אחר, אל תכנס להגדרות, פשוט תאזור כוחות ותמשיך הלאה להתקדם בדרכך הטובה, תפילין שבת, וכל שאר הדברים הטובים.

אין בעיה במוזיקה והמשחק הזה שציינת, המוזיקה ללא מילים וללא הקשר של ממש לעבודה זרה, והמשחק אינו מעבודה זרה, ומה משנה שכביכול מישהו אומר משפט חסר פשר כזה…

תצליח מאוד!