נטילת ידים לאחר נגיעה בבעלי חיים

שאלה:

האם מותר לברך או לקרוא פסוק עם שם ומלכות לאחר נגיעה בבעל חיים, בלי לרחוץ ידיים?

תשובה:

שלום וברכה

אם הבעל חי נקי אין חיוב ליטול ידים, ואין הבדל בין בהמה טהורה לבהמה טמאה, אמנם יש שהחמירו בזה וראוי ליטול.

מקורות:

ראה חזון איש סי' כה ס"ק יב, שאם נגזור נטילת ידים על נגיעה בדבר טמא אין לדבר סוף, שהרי כולנו טמאי מתים והכלים שלנו טמאים וכו', ולכן לא תיקנו נטילה אלא על נגיעה בטינוף. אבל עיין בכף החיים ס"ק פ"א שכתב שם ספר יפה ללב שיש להחמיר בכל נגיעה בבעל חי טמא ליטול ידיים.