גילוח בספירת העומר לכבוד ירושלים

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב,
במשפחתי קיים מנהג שלפני עלייה לירושלים יש להתגלח, להסתפר ולקנות בגדים חדשים ויפים על מנת להיראות במיטבנו כשאנחנו נמצאים לפני השם אלוקינו. אם אני עולה לירושלים בזמן ספירת העומר עקב נדר, האם אני יכול להמשיך לנהוג במנהג זה או שאני חייב להמשיך את מנהגי האבלות של ספירת העומר?
תודה רבה לרב ושנזכה לראות בבניין המקדש במהרה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי חייבים לשמור על מנהגי ספירת העומר, אין היתר לבטל מנהגי אבלות בגלל מנהג יפה זה, הוא ודאי לא נכלל בנדר הזה.

אתה יכול ללבוש בגדים יפים וכו' אבל לא להסתפר ולהתגלח.