לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ריטלין בשבת / אקמול בשבת

שאלה:

שלום הרופא רשם לי תרופה שתעזור לי להתרכז במהלך השבוע ובשבתות.
אין ספק שהיא מאוד מועילה לי ללמוד התורה בשבת ואף הכרחית.
דא עקא שיש לה תופעות לוואי שמתמתנות ב"ה בעקבות נטילת אקמול.
האם מותר לקחת את האקמול כנגדה בשבת?
תודה!!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית נדון לגבי התרופה עצמה, אם המצב יחסית בסדר רק קשה קצת להתרכז לאורך זמן, לכאורה יש להמנע מלקחת בשבת. התופעות האלו של חוסר ריכוז אינן נעימות, אבל קשה להגדיר זאת כחולי המתיר רפואה בשבת. אמנם אם יש חוסר שיווי משקל נפשי, חוסר שינה, מצבי רוח וכדומה, ודאי מותר לקחת בשבת, וכך גם אם יש חשיבות לרציפות בנטילת התרופה. ואז אם יתעורר צורך ממשי באקמול, שוב לא כאב ראש סטנדרטי אלא כזה שרוצים לשכב מחמתו, מותר לקחת כנגדו אקמול. בקיצור הדברים, הן לגבי הריטלין או מה שלא יהיה, הן לגבי האקמול, הקובע הוא שמיחוש בעלמא אינו מתיר נטילת תרופה בשבת, חולי מתיר נטילת תרופה, וחולי מוגדר נפל למשכב, או כואב כל גופו, כאב ראש חזק וכדומה.

בשורות טובות ושבת שלום.

מקורות:

ראה עוד כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה כבודו…
    לגבי האקמול…לא מדובר בנפילה למשכב…
    אלא התרופות להפרעת קשב עלולות לגרום לדכדוך ולעיתים למועקה, והאקמול כמו בכאב ראש גם פה מקל ומרגיע…יש מצבים של חוסר איזון שבאמת זה מעיק כמו נפילה למשכב אך לרוב לא.

  2. השאלה עד כמה אתה צריך את הריטלין? במידה ואכן החלטנו שהריטלין מותר וזה עושה לך מועקה אפשר לקחת אקמול. חיים טובים ושמחים.