האם צריך להשמר משאריות חלבי ובשרי במקרר

שאלה:

שלום,
האם צריך להשמר משאריות חלב ובשר על המדפים במקרר או שלא צריך לחשוב על זה?
למשל – יכול להיות קצת שאריות חלביות מקרטוני חלב שלפעמים קצת רטובים מחלב או שיש גושי חלב מיובשים על הפקק. וכך גם במוצרי חלב אחרים שיש עליהם שאריות חלב ויכול להגיע למדפים.
ולמשל אפשר לשים סיר עם משהו בשרי ויש קצת רוטב בשרי שגלש ללמטה ואולי יגיע למדפים. או שלפעמים יש על שקית שקונים בקצביה קצת שאריות בשר ואפשר לשים במקרר ואולי יפול למדף.
וכן הלאה בכל מיני מוצרים.

אז האם כשאני מניח דברים במקרר או למשל מזיז דברים ושם דברים אחד על השני, אני צריך להתחיל לחשוב האם אולי נדבק בזה משהו חלבי או בשרי? למשל שמתי סיר בשרי במקרר ועליו קופסה של שימורים. אך הקופסה של שימורים הייתה מקודם על מדף במקרר, ואולי נדבק לתחתית שלו קצת חלב ועכשיו זה אולי יפול על המכסה של הסיר הבשרי ואולי גם איכשהו יגיע לבפנים. או למשל אם אני לוקח קרטון חלב ששכב על מדף ומשתמש בו בארוחה חלבית, אז אולי תאורטית נדבק עליו קצת שאריות בשר שיגיעו לאצבעות שלי שאיתם אני נוגע בלחם וכדומה.
ואני יכול תאורטית לחשוב על הרבה דוגמאות שונות כאלו.
אז האם צריך לחשוב על הדברים האלו או שהכל חששות רחוקים ולא צריך לחשוב על זה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתה רואה משהו תנקה, אבל לחשוש ודאי לא צריך, גם אם יהיה משהו שלא שמנו לב אליו, ודאי הוא יתבטל בשישים וכו'.

שבת שלום.