שבועה של אם על בנה

שאלה:

שלום,
האם אמא יכולה להישבע שהבן שלה לא ילך למקום מסויים למשך תקופה מסויימת ?
הרי ברור שאדם לא יכול להישבע למשל על פלוני שלא ילך למקום מסויים השאלה מה קורה לגבי בן האם יש כאן הגדרה שונה כי הוא ברשותה או משהו דומה? או שמבחינת התורה הוא דווקא ברשות האב ולא האם?

אני מבין שבאופן כללי כמובן יש להימנע בכל דרך משבועות כאלו וכדו אבל אני שואל לאחר שכבר נעשה מעשה.

תודה

תשובה:

אין כל משמעות לשבועה כזו. יש כאן ענין של כיבוד הורים כמובן לשמוע בקולה, אבל השבועה לא חלה.

בשורות טובות.