לתרומות לחץ כאן

כבוש כמבושל בדבר חריף

שאלה:

אדם שפך חומץ בכף בשרית לתוך מאכל או ערבב חומץ עם שום וכד' בכף בשרית האם הרוטב נהיה בשרי או שיש פרק זמן מועט שלא?

תשובה:

כיון שמדובר במאכל קר זה לא נהיה בשרי. יש אמנם די של כבוש כמבושל ובדברים חריפים [נוזליים כבוש זה מעט מאוד זמן, אבל גם למחמירים זה רק כשהיה שרוי בו 6 דקות, והמנהג הרווח הוא 18 דקות, בסתם מזיגה אין בעיה.

ראה השיטות בזה בס' אוהל יעקב סי' צו סעי' כ.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל