זריקה בשבת / זריקה תת עורית

שאלה:

אשה בתהליך של הקפאת ביציות, וצריכה לעשות זריקה בכל יום, מה עושה בשבת ?

תשובה:

שלום וברכה

בזריקה תת עורית באופן שאין פסיק רישא שיצא דם, וגם אין בעיה של רפואה בשבת משום שלפי הנחיות הרופא הרציפות חשובה, מותר, כיון שאין מטרה בעשיית פתח אלא בהחדרת חומר. כמובן שאם אפשר לפני השבת ומיד לאחריה, זה עדיף.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ציץ אליעזר ח"ח סי' טו פרק יד אות ט, שבט הלוי ח"א סי' סא, שש"כ פרק לב.