ברכת הגומל לאחר שבירת צלעות

שאלה:

נפצעתי בנפילה באוטובוס ונשבר לי כמה צלעות. האם ומתי עלי לברך ברכת הגומל

תשובה:

שלום וברכה

השולחן ערוך והרמ"א נחלקו אם בכל חולי יש לברך ברכת הגומל או רק בחולי שיש בו סכנה, לדעת השולחן ערוך ודאי שבירת צלעות נחשבת חולי ויש לברך, מתי שתחלים, כלומר שתחוש שאתה כבר יכול לתפקד באופן פחות או יותר רגיל. לדעת הרמ"א יש לעיין בדבר אם זה נחשב חולי שיש בו סכנה, אני נוטה לומר שכן, ויש לברך.

רפואה שלמה!

מקורות:

ראה שו"ע סי' ריט סעי' ח.