שאלות של חשש גזל

שאלה:

שלום לכבוד הרב שלי"טא יש לי בבקשה 2 שאלות הראשונה ברשותי תעודת משגיח כשרות שאינני עוסק בתחום כלל וחבר שעשה ברית לבנו ביקש ממני להיות נוכח במטבח בו בישלו עבור האירוע שלו חברת הקייטרינג בשל אי הבנה הייתי במקום ערב לפני אותו הלילה ולא באותו הזמן שבו בישלו ובררתי מוצרים הצריכים ברירה בשל היותי עדין וחסר סמכות באותו הזמן מול בעלי הקייטרינג התברר למפרע שהתנהלותי היתה רק בדיעבד (בדקתי מול רב מומחה כשרות)וגם היעדרותי באותו לילה כפי בקשתו של חברי לעצם השאלה חברי התייעץ עם חבר אחר כמה לשלם לפני שביקש ממני והוא אמר לו 250 שח כשהבנתי שעשיתי דברים שהם בעצם דיעבד גמרתי אומר שלא אקח ממנו כלום הוא ידע רק שלא נכחתי באותו לילה במקום כפי בקשתו ולא משאר הדברים שסמכנו על דיעבד הוא שים לי על אף שסירבתי כמה פעמים מדובר לפני כמה שנים האם להשאיר ככה או שמא עלי לנמק למה סירבתי לקבל תשלום וליידע אותו על כך? שאלה שניה אישתי אמרה לי על בעיית נזילה קטנה שהיתה בבית הכסא ומרוב טרדות לא יצא לי לבדוק ואישתי כבר עדכנה את בעלת הדירה על הבעיה וזו אמרה להזמין איש מקצוע האיש מקצוע סידר ולקח 250 שקלים ומסתבר שהחליף רק את הצינור הקטן שמתחבר לניאגרה שכל אדם פשוט יכול להחליפו ניקרה בראשי השאלה שמא התרשלתי פה ואם הייתה יודעת בעלת הדירה בוודאי הייתה אומרת שאחליף אני או שמא שלא ביררה איתנו מה בדיות הבעיה מסתבר שלא עניין אותה שאלתי רב ואמר לי לשתף את בעלת הדירה בכך שזו הייתה בעיה שאפשר לסדר בנקל ולהגיע איתה לפשרה אישתי לא אהבה את זה (אנחנו דחוקים בכסף)שאלתי עוד רב ששיתפתי אותו במה שהרב הראשון ענה לי ואמר לי כפי הצד השני שאני פטור מלשלם אבל כיוון ששאלתי שני חכמים אני בפלונטר יעזרני הרב בסוגיות אלו ממש מתנצל על האריכות רציתי לדייק בפרטים על מנת לקבל תשובות כהלכה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בשני השאלות אין חשש גזל, ואתה לא חייב כלל לשום אדם.

בשאלה הראשונה בעל השמחה ידע מהדברים והחליט למרות הכל לשלם לך. אני לא יודע מה כוונתך שעשית דברים של בדיעבד, כיון שעבדת ונעדרת חלק מהזמן ובעל השמחה ידע ושילם אין מקום לחשש גזל.

במקרה שלך, בעלת הדירה הייתה יכולה לבור לדירה ולבדוק או לברר ולשאול אותכם לפני שהזמינה איש מקצוע, והעדיפה לשלוח ישר איש מקצוע, ולכן אין עליך שום חשש גזל.

בהצלחה.