עישון בשבת ללא מגע יד וללא הבערה

שאלה:

אם קיימת מערכת אוטומטית היוצרת עשן סיגריות ושולחת אותו למיכל נפרד האם מותר לי לשאוף את העשן הזה מצינורית אם לפעולת השאיפה שלי אין שום השפעה על המכונה הנפרדת ולא גלויה?

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן חשש של נולד בשבת שזה מכלל איסור מוקצה ואסור בשימוש, בשאיפה שלך לכאורה יש כאן סוג של טלטול…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לגבי איסור נולד אני מבין.
    לגבי "טלטול" איני מבין איך אפשר לתת לזה שם של טלטול מוקצה, זה לא מעשה של טלטול בידיים וגם אם נאמר שהדרך "לטלטל" עשן היא בשאיפה ונשיפה, אין לזה איסור טלטול בדיוק כמו שמותר לנשוף על נמלה שעולה לאדם על ידו בשבת.

  2. בלי קשר לנושא ההלכה,כולנו מסכימים שלעשן זה דבר מאוד רע, ושמי שמעשן כדאי לו לעשות הכל כדי לחדול מהדבר המזיק, המגעיל והמגונה הזה.