לשון הרע על משגיח כשרות שני

שאלה:

ראיתי במקרר שקית ללא סמל כשרות. שלחתי תמונה לרב המכשיר לשאול האם זה בסדר, האם המוצר הזה דרוש כשרות ואולי הם מכירים את החבילה ומאשרים אותה והתשובה שקיבלתי היה שאכן זה לא מאושר לשימוש, בתוספת שאלה/תוכחה איך זה קורה שהמוצר עבר את הבדיקה שלי ונכנס למקרר. איך זה שלא סירבתי לקבל ברגע שזה הגיע במשלוח. תשובתי הייתה ”אתה הרי יודע שכל המשלוחים מגיעים לא במשמרת שלי. אני לא מקבל משלוחים ולא מאשר/חותם כלום. אתה גם יודע מיהו המשגיח שנמצא בשעות הגעת המשלוחים. לאחר מכן הרהרתי שזה בעצם לשה”ר גמור על המשגיח השני. האם אכן היה אסור לי להגיד את המשפט הזה ולגולל את האשמה מעלי. או שמא הם אמורים לדעת לא לסמוך עליו.

תשובה:

חובה היתה עליך לומר זאת. אתם כמשגיחי כשרות יש לכם אחריות על כשרות המקום, וזה כולל גם אמירה זו.

בשורות טובות.