לגשת לעמוד שבת לפני הייארצייט בתוך שנת אבל

שאלה:

שלו' וברכה!
אני בתוך שנת אבל על אבי ז"ל ובשבוע הבא יהיה ייארצייט לאמי ע"ה,
השאלה היא אם ניגשים לעמוד בשבת שלפני הייארצייט כשאני אבל?
אשמח לדעת מקור.
תודה רבה

תשובה:

הפוסקים נחלקו אם מותר לאבל בתוך שנה לעבור לפני התיבה בשבת כאשר יש לו יארצייט: בדברי מלכיאל ח”ו סי’ כג כתב שלא יעבור לפני התיבה בשבת, ובאבן יעקב סי’ מח כתב להתיר, ובשבט הלוי יו”ד תנינא סי’ קסא כתב שאם הציבור אינם מקפידים יגש, ובשו”ת מנחת יצחק ח”ט סי’ קלד כתב שהכל תלוי במנהג המקום. לכן אין בזה הלכה פסוקה ויעשו כמנהג המקום או על פי הוראת הרב המקומי.

בשורות טובות.