האם אפשר לשוב בתשובה לגמרי מסרטים לא צנועים

שאלה:

שלום,
אם ראיתי סרטים לא צנועים עם מראות לא צנועים בעליל, האם אפשר לחזור על זה ב*תשובה שלמה ומוחלטת לחלוטין* ואחר כך המצב הנפשי והרוחני שלי יהיה **כאילו אף פעם לא ראיתי כזה סרט אי פעם** או שתמיד יישאר איזהשהו כתם בנפש / ברוחניות?

תשובה:

שלום ידידי, לחזור בתשובה אפשר מכל חטא, וביחס לחטא זה ודאי יועיל ויכפר.

לגבי מה יש בנפש, קטנין אנו מכדי להבין בנושאים אלו, אבל ודאי יש טהרת הנפש ככל שהתשובה היא שלמה וכנה.

אבל מה שצריכים לדעת שזה עלול עדיין לגרום התמודדויות כאלו ואחרות בהמשך, כאשר לפעמים צפות תמונות, ולוקח זמן עד שהזיכרון שלהן נעלם.

אכן יש נזק גדול בראיית סרטים כאלו, אתפלל עליך שישכחו מזכרונך במהרה.

בשורות טובות והצלחה מרובה בדרך החדשה!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. נכון, אנחנו נגד המלצות שנובעות מתפיסת עולם פרטית כזו או אחרת, השואל אינו בהכרח מבין את ההקשר האישי שלך בענין והוא סבור שאתה מציג דברים שמפורשים בתורה.