ביטול דמי מקדמה כשנתנו מידע לא נכון

שאלה:

שלום רב. אשתי נרשמה לקורס, והיתה צריכה לשלם דמי מקדמה, שאמרו בקורס שהם לא מחזירים גם אם ביטלו את ההרשמה, העניין הוא שכל עניין ההרשמה לקורס הוא עקב קבלת מימון ממשרד העליה והקליטה לקורסים מוכרים, והם טענו שהקורס הזה מוכר ולכן נרשמה, מה שהתברר לבסוף שהקורס הזה לא מוכר ולא יהיה מימון, אבל הם טוענים שהם יכולים לשחק עם זה ולרשום לקורס אחר כן מוכר רק בשביל התקציב ובפועל היא תעבור את הקורס הלא מוכר, האם מותר לנו להתנגד (בנתיים אשתי לא רוצה את הקורס ההוא בכלל) ולבטל את החיוב של האשראי לדמי ההרשמה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שנרשם לקורס והתחיל הקורס לא ניתן לבטל אלא אם היה תנאי מראש שניתן לבטל. אלא שאם היה תנאי שיש מימון לקורס ולבסוף התברר שאין מימון, יכול הלקוח לבטל את הקורס. במקרה שלכם שהם מציעים שיערימו וירשמו את הלקוח על קורס אחר לצורך קבלת מימון, זה הערמה אסורה, כיון שהמימון לא ניתן לקורס הנוכחי, ואסור להצהיר הצהרה שקרית כדי לקבל מימון. ואתם לא אמורים לסייע בדבר איסור ולקבל כסף גזול.

ולכן במקרה שלכם שהתברר שאין מימון לקורס, מותר לבטל את הרישום של הקורס ולקבל החזר כספי.

בהצלחה.