קריאת שמו"ת – כיצד?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני קורא את פרשות השבוע שניים מקרא ואחד תרגום בהתאם לשבע העליות הפרשות, עלית ראשון ביום ראשון שניים מקרא ואחד תרגום, שני ביום שני שמו"ת, וכו׳.

האם זה מועיל לקרוא כמה עליות ביחד, שמו"ת?
למשל, אם פספסתי קריאה ליום ראשון, האם אני יכול לקרוא ישירות עליות ראשון ושני שמו"ת, או אני צריך לקרוא דווקא עלית ראשון שמו"ת ואחר כך עלית שני שמו"ת?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

תקרא לפי סדר, אבל אתה יכול לקרוא שנים ביום אחד.

הצורה הנכונה והמדוייקת היא לקרוא באחת משתי האפשרויות, או פסוק פסוק וברצף, או מפרשיה לפרשיה [פ' ס' שיש בחומש]. אבל גם באופן שאתה עושה שעוצר כל יום לפי סדר העליות, בס' ארחות רבינו הובא שבעל הקהילות יעקב היה עושה כך הרבה פעמים.

בהצלחה.