סולם – מוקצה?

שאלה:

בשבת שעבר היה מונח סולם מוקצה מאחורי הדלת במקום שלא הפריע לאיש, אמנם ראיתי שיש סיכוי טוב שכשאחד יפתח הדלת טיפה חזק מדי, הסולם יפול ויזיק המאורר שהיה בסמיכות מקום. האם כה"ג שהמוקצה אינו מפריע במקומו, אבל עלול לשנות מקומו ולהפריע, יש ההיתר של שינוי מקומו?
אשמח לקבל מקור לפסק הרב.

תשובה:

אינני חושב שהסולם הוא מוקצה בשבת. סולם ביתי הוא כלי שמלאכתו להיתר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה,
    מבואר במשנ"ב (ש"ח סקע"ח) שהגודל וודאי לא עושה שיהיה מוקצה, ולכן הנידון הוא רק למה הוא באמת מיועד – ואם ניכר שהוא עשוי לצבוע ולתיקונים וכדו' וודאי מוקצה כסולם המיועד להטחת הגג המבואר בשו"ע שם