חוזה עבודה מול שליח של המנכ"ל

שאלה:

אם סיכמתי על תנאי עבודה עם עובד מטעם המנכ"ל והעובד חתם בשמו על התנאים האם המנכ"ל יוכל לטעון אחר כך שהוא התכוין לתנאים אחרים והיתה טעות? או במילים אחרות האם לחתום חוזה עבודה צריך את המנכ"ל או מספיק את מי שגייס אותי ומנהל עבודה שלי?
שאלה נוספת האם בדין תורה יש תוקף לתנאי עבודה שנשלחו בדוא"ל או שצריך חתימה על מסמך ממש?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המנכ"ל מינה את העובד שיחתום חוזה עם העובדים, והשליח של המנכ"ל חתם חוזה עם העובד החתימה מחייבת והמנכ"ל לא יכול לבטל את החוזה ולטעון שהיו טעיות ורוצה תנאים אחרים. אם העובד החתים מעצמו חוזה עם העובד, המנכ"ל יכול לבטל את החוזה.

חתימה באמצעות מייל או וואצאפ' מחייבת כחתימה על מסמך.

בהצלחה.