הצבת שמות קודש כנגד טפח מגולה

שאלה:

שלום הרב
האם מותר לתלות מודים דרבנן עם השמות הקדושים בחדר אוכל בעבודה (ונשים יושבות שם בלבוש לא צנוע) והמקום משמש גם למקום שיעור תורה ותפילה?

תשובה:

מעיקר הדין אין איסור בדבר, שכן אסור להיות ערום בפני שמות קודש, אבל טפח מגולה לא אסרו בזה, אמנם יש שדן להחמיר בזה כאשר יש שם שמות קודש גלויים, בשונה מסתם ספרי קודש, אלא שאולי כאשר יש כיסוי זכוכית הדין קל יותר, אינני יודע.

מקורות:

ראוי שלא לעמוד ערום מול ספרי קודש. ראה ברמ"א סו"ס רעה שכתב שאף נוהגים שלא לעמוד ערום מול נרות שבת בגלל קדושתן, אז כש"כ ספרי קודש. אם כי יתכן שמעיקר הדין אין בכך איסור. ראה במשנה ברורה סי' מה סק"ה שכתב: "וכתבי הקודש דאסור לעמוד לפני השם ערום". כלומר, דווקא מול שם ה' אסור לעמוד ערום. וכך הוא גם בסי' רמ. ראה עוד בספר חוט שני אבה"ע עמוד סח שהסתפק אם מותר להניק בלי לכסות את גופה במקום שיש ספרי קודש. אולם יש לדעת שאם יש ספרי קודש שיש שם שם ה' באופן שאינו מכוסה, כמו הספר "דרך ה". ראוי יותר להחמיר משום שיש שמחמירים בו (לגבי גניזה) כמו בשם ה' ממש.