הזמין טכנאי גז לחינם

שאלה:

שלום רב
באמצע הלילה פתחנו את הברז של בלון גז חדש (המחובר כמובן), לאחר שהקודם נגמר, אך כאשר פתחנו את הגז במטבח יצא גז בלחץ מאוד מאוד חזק, האש עפה וכמובן לא נתפסה, וגז התפשט בבית.

הבנו שכנראה מילאו יותר מדי לחץ במיכל.
נלחצנו, התקשרנו למוקד החירום ואמרנו להם את כל זה, הם אמרו פשוט לסגור את כל הבלוני גז וטכנאי יבוא בבוקר.
אני נלחצתי, ורציתי שיפנו את הבלון הזה מהבית, אז התקשרתי שוב ואמרתי שיש ריח גז חזק בכל הבית – ואז הם חייבים לבוא.
אז אכן הגיע טכנאי שרק סגר את הברזים חזק והשאיר את הבלונים במקום.

בבוקר הגיע טכנאי ולאחר בדיקתו הווסת לחץ התקלקל, וזה מה שיצר את כל הלחצים הגדולים של גז בתוך הבית. [ הווסת הוא שייך לנו ולא לחברה – שילמנו על התיקון ].

השאלה היא האם לא עברתי על גזל שאמרתי להם שיש ריח של גז, למרות שלא היה ריח לאחר שסגרנו את הברזים של הבלונים?
ואם אכן גזל, מהי דרך התיקון? [להתקשר ולהודיע על כך?]

בכבוד רב,
ומחילה על האריכות

תשובה:

שלום וברכה,

אכן היה אסור לספר על ריח חזק כאשר לא היה ריח, ואין זכות להטריח אותם לחינם אם אין סיבה הגיונית לכך. ולכן יש להודיע להם על מה שנעשה והם יחליטו אם לגבות תשלום או למחול על מה שנעשה.

בהצלחה.