דגלים בבית כנסת

שאלה:

שלום לכבוד הרב,בבית הכנסת בו אני מתפלל יחסית קבוע מעטרים אותו ביום העצמאות בדגלים שניים גדולים ליד ספרי תורה וקטנים לאורך התקרה…
השאלה אם יש בעיה להתפלל בבית כנסת כזה?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור להתפלל בבית הכנסת שיש בו דגלי ישראל. גם אלו המתנגדים להצבת דגלים ומשום שאינם רוצים להשתתף בחגיגות החילוניות הנוגעות לשלטון חילוני בארץ, עדיין אין כאן עבודה זרה חלילה או כל דבר אחר המעכב את התפילה.