בגדי הילד נזרקו יחד עם הטיטול

שאלה:

אשתי מטפלת פרטית בבית וביקשה לשאול 2 שאלות

1. קרה מקרה השבוע ילד התלכלך והיו צריכים להחליף לו בגדים, והבגדים המלוכלכים ככל הנראה נזרקו בטעות לפח יחד עם הטיטול, האם צריכים לשלם על כך ?
מציין שיש לאשתי גם סייעת בגן והיא זאת שהחליפה לילד וכמעט בטוח שהיא זרקה את זה, אבל היא טוענת שהיא לא זוכרת…..
במידה וצריך לשלם – האם אשתי צריכה לספוג את הנזק? או הסייעת ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הסייעת השליכה את הבגדים לאשפה, הסייעת חייבת לשלם על הבגדים, כדין מזיק בידיים שחייב אף בשוגג. אם הסייעת מכחישה, הגננת תצטרך לשלם על כך כיון שהגננת היא שומרת על הבגדים של הקטן, ולמרות שהיא לא השליכה אותם היא חייבת מדין שומר.

 בהצלחה.

מקורות:

גננת נעשית שומרת על בגדי התינוקות ראה כאן בהרחבה.