שעטנז בכפפות עבודה

שאלה:

קניתי כפפות עבודה (לגינון) שמתי לב שהחלק הפנימי מרופד בתערובת של בדים וחוטים ממוחזרים, האם עלי לחוש לשעטנז בזה, או בגלל שזה לא עשוי לחמם כלל שרי?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך היא שאלה מענינת, לא כל כך ברור לי אם הכפפות מיועדות אך ורק להגנה מפציעה, או גם להגנה מחום, נניח כאשר אדם מרתך משהו ורוצה להחזיק בברזל וכדומה, שבאופן זה יש איסור שעטנז כמו שהביאו כמה מאחרוני זמנינו שלגבי כפפות המיועדות להחזקת סירים חמים.

שבת שלום.