לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צביעת תפילין או הטלת חוטי ציצית בלילה

שאלה:

האם יש בעיה לכתחילה לצבוע חלקים מהתפילין של יד או של ראש או בכלל לצבוע את התפילין של יד או של ראש- בשעות הלילה?
יש בזה הבדל בין אשכנזים לספרדים?

תשובה:

שלום וברכה

בפוסקים דנו בענין זה לגבי ציצית אם מותר להטיל חוטי ציצית בבגד בלילה שאינו זמן המצוה, הכרעת רוב הפוסקים להקל בזה, ראה נאות דשא סי' סב, לב חיים ח"ג סי' כט, שלמת יוסף סי' ב, בן איש חי פ' לך לך אות יח, וכף החיים סי' יח ס"ק ב, וכן המנהג להקל בזה, ראה מנחת יצחק ח"ט סי' ח, שו"ת באר משה ח"ח סי' מז, יביע אומר ח"ח סי' ג, תשובות והנהגות ח"ב סי' יג בשם החפץ חיים, דינים והנהגות לחזון איש פ"ב אות יא, הליכות שלמה פרק ג סעי' כג בשם הגרש"ז אויערבך.

ועוד יותר יש להקל בזה לגבי תפילין שרבים נקטו שזמנה של המצוה גם בלילה וחכמים הם שתיקנו שלא יניח בלילה שמא ישן בהם.

שבת שלום.