על מי לשלם תיקון נזילה בעקבות התקנת מזגן

שאלה:

שלום רב,
לפני בערך שלוש שנים התקינו לי מזגן ע"י מתקין מורשה – בתקופת הקיץ.
בהגעה הגשם בתקופת החורף התחיל נזילה במעט לתוך ביתינו מאזור צנרת המזגן.
בתחילה חשבנו שמדובר בנזילה בעקבות פתח הצינור החוצה אז סגרנו את הפתח, אך ככה כל שנה עד עכשיו נוזל בתוך הבית (אמנם איטי – הקיר מתקלף יחד עם הרבה עובש)…..
לפני כמה חודשים שמנו לב, שמתקין המזגן בטעות בעת שהוא עשה את הפתח לצינור המזגן פגע בצמ"ג (צינור מי גשם) הבניין ולכן למרות שעשיתי איטום בחוץ, מכיון שזה בתוך הקיר היה לא עזר, וזה אחרי כמה שנים של נזילה גרם לנו להרבה נזילה בכל הגשמים וכן קילופים ועובש.
שאלה: מי צריך לשלם בתיקון הנזק?

תשובה:

שלום וברכה,

המתקין שגרם לנזק של קירות הבית על ידי שעשה חור בצינור ניקוז של הגשמים, דינו כמזיק בגרמא, כיון שלא הזיק בידיים את קירות הבית אלא גרם שמים חדרו לבית. וכיון שלא ידע בשעה שחיבר את המזגן שפוגע בצינור ניקוז דינו כגרמי בשוגג שפטור. ולכן המתקין מזגנים פטור על הנזק שעשה.

בהצלחה.