לשלוח לחבר קישור לסרט שאינו ראוי

שאלה:

שלום לרב יש לי שאלה שהרבה זמן אני רוצה לשאול
אני בערך כבר כ3 מתחזק ומשתדל מאוד בעניין של שמירת עיניים ויש לי שאלה בנושא
הרבה פעמים קורים לי מצבים עם אחי או עם חברים שהם מעוניינים לראות בבית שלהם לבד לדוגמא סרט מסוים שמופיע בקולנוע והם מבקשים ממני הרבה פעמים לשלוח להם לדוגמא קישורים ואופציות להוריד את הסרטים עכשיו לא מדובר בדברים ממש ממש לא צנועים אבל כן לפעמים יש סצנות בסרטים של נשים לא 100 צנועות ונשיקות וכו העניין שאני יכול כן לשלוח להם את הסרט די בקלות ואני תמיד במצבים האלה לא יודע מה לעשות כי מצד אחד אם אני ישלח אז אולי בגללי הם יראו דברים שהם פחות צנועים מצד שני אם אני לא עוזר להם אז אני צריך גם להגיד להם שאין לי איך לעזור בזה שזה די שקר וגם בגלל זה הם מתבאסים ומחפשים בעצמם ולא מוצאים שוב חשוב לי לציין לא מדובר בסרטים ממש לא צנועים ודברים כאלה אלא לפעמים סרטי פעולה אקשן שמופיעים בקולנוע
ושאלה חשובה שאשמח לקבל עליה תשובה
היא שעכשיו אחי מחפש שידור לקרב אגרוף שמתקיים ביום ראשון הוא לא מוצא ומאוד מאוד מחפש איך לראות הוא אפילו רצה לרכוש שידור בסכום של 300 ש"ח בסוף זה לא הסתדר ואני יודע שיש את הקרב משודר בטלוויזיה בערוץ חינמי ואני לא יודע אם כן מותר לי להגיד לו שיש שידור כי גם בזה יש נשים לא צנועות לרוב ואני ממש אובד עצות אם מותר להגיד או לא כי שוב מצד אחד הוא מחפש ומתבאס שאין הוא וחברים שלו מעוניינים לראות ומצד שני יש את העניין שאם אגיד אז כביכול בגללי הם יראו את זה וכנראה שיראו נשים לא צנועות לכמה שניות למרות שככל הנראה הם יבינו את זה שיש שידור או שיראו בשידור חוזר אשמח לתשובה מה לעשות

תשובה:

בודאי מותר וראוי לשקר בענין זה שאין לך. אתה לא אמור לספק לאנשים לראות דברים אסורים ולא ראויים.

אין כל בעיה שהם "מתבאסים" כלשונך, מוטב לאדם שיתבאס בעולם הזה ולא יתבאס לעולם הבא…

המשך להצליח ולהתחזק, בורא עולם אוהב אותך וגאה בעמידתך האיתנה ובמעשיך הטובים והנעימים.

טוהר מידותיך משתקף משאלותיך.

שבת שלום.