לבטח מכשיר כדי להוציא פיצוי על נזק שנעשה בעבר

שאלה:

לפני תקופה מסוימת רכשתי מכשיר. לא אהבתי את המכשיר והחלטתי להחליף אלא שהתעצלתי והמשכתי את השימוש או
במחשבה שאולי בהמשך אתרגל אליו. דבר שבמציאות לא קרה. כך יצא שכשהגעתי להחליף אמרו לי שחלף הזמן ואין אפשרות אלא לנתק את הקו הנוכחי לרכוש מכשיר חדש עם קו חדש. עשיתי זאת והבנתי מהם שהם אכן ניתקו את הקו. על המכשיר הקודם הם הציעו לי מעצמם ביטוח נגד נזקים וסברתי לתומי שהמוכר הבחין בזה והעביר או הוסיף גם למכשיר החדש ואפילו לא טרחתי לברר. המכשיר החדש נפל ונשבר וכשהגעתי להפעיל את הביטוח התברר לי שלא סגרו את הקו הקודם אלא רק הורידו אותו למינימום הנדרש אך עדיין חייבו עליו סכום סמלי למרות שהוא לא בשימוש וכן המשיכו לגבות ביטוח ואילו על המכשיר החדש אין ביטוח. שאלתי האם אוכל לפחות כעת להוסיף ביטוח למכשיר השני כשכוונתי הייתה מכאן ולהבא הוא אכן הוסיף אך יעץ לי שע”מ שזה יחול למפרע כדאי לי להמתין עם התיקון עוד כמה ימים שלא ידעו שהנזק נעשה לפני שהביטוח היה בתוקף. לאחר ההקדמה הארוכה השאלה למעשה האם אני יוכל להשתמש בעצתו ולתקן על חשבון הביטוח? כשבדעתי היא שהתשלום שהמשיכו לגבות עבור הקו שאמור היה להיות מבוטל בתוספת הביטוח של מכשיר א’ שלא בשימוש אך גם לא בוטל ברשלנותם יחול על מכשיר ב’? יצוין שמדובר בגויים.

תשובה:

שלום וברכה,

אם המכשיר השני לא היה מבוטח אסור לבטח עכשיו ולקבל פיצוי כספי על נזק שנעשה לפני הביטוח. ולכן אסור להשתמש בביטוח כדי לתקן את הנזק ודינו כגזל הגוי שאסור.

בהצלחה.