כוונה בנטילת ידיים לדבר שטיבולו במשקה

שאלה:

שלום
האם כאשר נטלתי ידיים לאחר שירותים, ולאחר מכן אני אוכל דבר שטיבולו במשקה, האם מועילה לי הנטילה הקודמת ( על אף שלא כיוונתי במפורש אלא בסתמא) , או שצריך ליטול שוב ידיי לצורך זה
תודה רבה

תשובה:

בשערי תשובה סי' קנח ס"ק ה כתב להקל באופן זה שנטל ידיו ויודע שמאז לא נטמאו ולא נטנפו, שאינו צריך לשוב וליטול ידיו לצורך אכילת דבר שטיבולו במשקה שבלאו הכי מחוייב רק נטילה בלא ברכה ויש מחלוקת לגבי חיובו ורבים מקילים בכך.

שבת שלום.