קדושה במקומות קדושים

שאלה:

שלום,
למה בבתי כנסת, בכותל ובמקומות שונים מרגישים יותר קדושה מאשר במקומות אחרים? הרי השם הוא אחד למירב ידיעתי… והקדושה היא בעצם אחת, אז איך אפשר שמקום אחד יש "יותר" קדושה ממקום אחר?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לגבי מה שיש מקומות מקודשים יותר, זה הגיון פשוט, מקום שמיועד לקדושה כמו כותל או בית כנסת, הוא בית מקדש מעט שבו השכינה יותר נוכחת ומורגשת, השכינה אמנם בכל מקום אבל היא לא פועלת ונגלית בכל מקום במידה שווה.

לגבי הרגשותיך, זה כמובן גם מותנה ביכולת ההבחנה וההכנה שלך. על צדיקי הדורות אמרו שהיו רואים שם הוויה בכל עצם, כל אחד לפי מעלתו.

בגמרא בברכות מובא שכאשר יחיד מתפלל שכינה כנגדו, ואף על פי כן אין השכינה שורה אלא במקום שיש עשרה מתפללים, לכאורה סתירה? לא סתירה! יש דרגות בהשראת השכינה ואופן השראתה ופעולתה על הנוכחים.

שנזכה שתשרה שכינה עלינו ובביתנו!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. המהר”ל מאריך להסביר שיש עולם שנה נפש. עולם זה מקומות מסוימים כמו ק”ק שנה זה זמנים מיוחדים כמו יו”כ נפש זה אנשים מיוחדים כמו כה”ג. וכשכה”ג נכנס לק”ק ביו”כ זה הכי קדוש ששייך בעולמנו