לשנות בית כנסת כדי לקבל עליית מפטיר ומוסף בשבת לפני היארצייט

שאלה:

שאלתי לכבוד הרבנים.
בשבוע הבא יש לי יו"צ וכנהוג לעלות למפטיר ולהתפלל מוסף לפני העמוד בשבת שלפני.
השבת הזו יש בעיה בביהכ"נ בו אני מתפלל האם יש ענין לחפש מקום תפילה אחר שבו אוכל לקיים מנהג זה או שעדיף להתפלל במנין הקבוע במקומי הקבוע כי יש לקבוע מקום לתפילתו ולקבל עליה רגילה ולא להתפלל מוסף לפני העמוד. מה עדיף ?
תודה לכבודכם

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לקבוע בדבר מסמרות, אבל בשולחן ערוך בסי' צ סעי' יט הובא שמצוה לקבוע מקום לתפילתו ולא ישנהו אלא לצורך, משמע שכאשר יש בכך צורך אפשר לשנות, מאידך, אינני יודע איזו מעלה עדיפה. נטיית הלב שלי, שאם מדובר בבית כנסת שמתקיים בו דין ברוב עם הדרת מלך כמו בזה הקבוע, כן כדאי ללכת לשם ולהתפלל מפטיר ומוסף.