הערמה כדי לקבל הנחה בשכר דירה

שאלה:

בס"ד
שלום הרב
יש מישהו שעובד במשרד ממשלתי שעוזר בהנחות בשכר דירה לאברכים.
לפי הקריטריונים של המשרד הממשלתי, אנחנו לא מתאימים לקבל את ההנחה – (אחד מבני הזוג צריך לעבוד משרה מלאה).
דיברנו איתו (חברים הפנו אותנו אליו), אבל הוא אמר שזה לא משנה, ושהוא יכול לסדר לנו הנחה בכל זאת של 1170 ש"ח לחודש.
הוא רק לוקח שכר טירחה של 3 חודשים, ואמר שאם נעשה את זה עצמאית דרכם – כנראה לא נצליח לעשות את זה.
בעלי אומר שההתנהלות שלו מאוד מחשידה, נראה לו שהוא מפחד שיגלו אותו ושואל בחשש מאיפה הגענו אליו. (זה לא נשמע לבעלי כ"כ חוקי).
האם מותר מבחינה הלכתית להשתמש בעזרה הזאת? כי בעלי מאוד נגד. ואני מאוד רוצה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אותו אדם מערים ומוציא הנחות מהממשלה שלא לפי הקריטריונים, הרי זה איסור גזל. ולכן אסור לכם לשלוח איש מקצוע שיגזול עבורכם. לשלוח איש מקצוע שיוציא עבורכם תקציב שלא מגיע לכם נחשב שאתם גוזלים. ולכן יש להימנע מכך.

בהצלחה.