ר"ח אייר שחל בערב שבת

שאלה:

האם מותר גם להקשיב למוזיקה ביום ששי [כולל כלי זמר] כמו שמותר לישא אשה ולהסתפר ?
אם אפשר הסבר ומקור בבקשה

תשובה:

אין קשר בין הדברים. היתר התספורת הוא מחמת השילוב לשל כבוד ראש חודש ושמחתו עם כבוד השבת שתכנס אליה מסופר כהלכה, אבל לגבי מוזיקה אין קשר לשבת, ולמה שיהיה מותר?

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לשואל הנכבד היה פשיטא שמותר לישא אשה וכל השאלה הייתה לגבי מוזיקה. אך ברור שאסור. כל ההיתר זה רק על תספורת וכפי שציין כבוד הרב שליט"א

  2. לשון הקיצוש"ע סימן קכ סעיף ו':
    "אַךְ כְּשֶׁחַל רֹאשׁ חֹדֶשׁ אִיָּר בַּשַׁבָּת, דְּיֵשׁ בּוֹ שְׁתֵּי קְדֻשּׁוֹת, קְדֻשַׁת שַׁבָּת וּקְדֻשַּׁת רֹאשׁ חֹדֶשׁ, אָז מַתִּירִין לִשָּׂא, וְכֵן לְהִסְתַּפֵּר בְּעֶרֶב שַׁבָּת."
    הרי שלשיטתו מותר לישא אשה ואם כן יהיה קשה כנ"ל
    כמו כן המשנ"ב עצמו מתיר גם לשאת אשה יעויין תצ"ג סוף סעיף קטן ה'.