ביקורות בגוגל

שאלה:

שלום
רכשתי מוצר יקר ערך, יש לי איתו בעיה והספק מתנער ונותן שרות לקוי,
מקובל היום שאנשים מדרגים בגוגל את שביעות הרצון שלהם מבעלי מקצוע ונותני שרות, והדבר גורם להם לתת שרות טוב, כמו"כ אם מישהו רושם עליהם ביקורת שלילית רבים מהם מתאמצים יותר להשביע את רצונו בכדי שיסיר אותה,
האם מותר לרשום ביקורת שלילית מצד דיני לשון הרע?
תודה רבה

תשובה:

ניתן לעשות זאת, אבל אם התועלת לא ברורה ומוחלטת יתכן שכדאי להמנע.

העובדה שהם מפרסמים ומוכרים את מוצריהם באתרים אלו, שלא ניתן למכור שם ללא אפשרות למנוע דירוג רמת השירות וכד', הרי שהם מסכימים שיפרסמו עליהם הלקוחות איך היתה ההרגשה שלהם וכד'. אולם צריכים להיות מאד מדוייקים ולא תמיד הלקוח יכול לראות האם הוא אכן צודק או לא. בנוסף, לפעמים הלקוח מרגיש שזה לתועלת ויתכן שהוא צודק, אולם גם לשון הרע לתועלת אחד התנאים שכותב החפץ חיים הוא שיכוון לתועלת ולא לנקום בעסק שהוא מרגיש שלא התייחס אליו כראוי… לכן אני הייתי נמנע אלא אם כן אתה סבור שמדובר במשהו סדרתי וזה חשוב לאנשים לדעת.