ספק דילג יום בספירת העומר

שאלה:

בוקר טוב. מפחד שמא דילגתי בספירת העומר, אמנם מספק צריך להמשיך לספור אבל אני חושש שמא כל ברכותי לבטלה. מה כדאי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

יש לך טעות לדעתי בהבנת הענין, אם על פי הלכה חובה עליך להמשיך, הרי שודאי אין כאן ברכה לבטלה.

הרעיון של ברכה לבטלה הוא שאדם אומר ברכה בלי שהוא מחוייב בה על פי דין, אתה על פי דין מחוייב להמשיך ולספור בברכה!

עוד נקודה חשובה יש לומר ליישב דעתך, יש שאלה ידועה באחרונים, מדוע כאן בספירת העומר הקלו לברך במקום ספק ספקא, הרי המשנה ברורה פסוק ברורות בסי' רטו שכיון שספק ברכות להקל, גם בספק ספקא לא מברכים, וכן מבואר בביאור הלכה בסימן ז, ומדוע כאן מברך?

והתשובה המקובלת בכך, היא שבעצם העיקר להלכה הוא שכל יום היא מצוה בפני עצמה, וגם מי שדילג יום אחד מחוייב להמשיך ולספור בברכה, אלא שמשום חשש ברכה לבטלה החמירו לחוש לדעות שאינן עיקר להלכה, שמא הכל מצוה אחת, אבל בהצטרפות ספק נוסף לא חששו והעמידו הדין על עיקרו שכל יום הוא מצוה בפני עצמה.

ברכה והצלחה ויום מבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כלומר אין ספק של ברכה לבטלה אפילו אם אולי דילגתי? כי *לכאורה* אם באמת שכחתי לספור יום אחד כל ברכותי מאילך יהיו לבטלה (נכון שהקלו אך עדיין טיפה מדאיג)