הוספה על חוטי הציצית שיהיו יותר מארבעה

שאלה:

שלום רב, אשמח לדעת האם להלכה מותר להטיל יותר מח' חוטים בכנף אחת בציצית. אני מתחיל ללבוש תכלת בציצית ואני מעוניין ללבוש את התכלת בסתר. כמו כן אשמח אם הרב יוכל לצרף מקורות לנושא.

תשובה:

הוספת חוטים פוסלת את הציצית ויש בזה משום איסור בל תוסיף.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ציצית סימן יא סעיף יב

מנין חוטי הציציות בכל כנף, ארבעה כפולים שהם שמונה, ואם הוסיף, פסול. יחתוך ראשי החוטין הארבעה ויתחבם בכנף ויכפלם, ואז יהיו ח'.

משנה ברורה סימן יא ס"ק ס

(ס) פסול – משום דקעבר בבל תוסיף והגר"א בביאוריו הסכים להלכה לשיטת העיטור המובא בב"י שסובר דאין בזה משום בל תוסיף וכי פסלינן בגמרא בזה דוקא בשהוסיף מין אחר להחוטים [כגון חוטי קנבוס או צמר גפן] אבל באותו המין מכשרינן אפילו לכתחלה להוסיף כמה שרוצה ועיין בארה"ח שהביא עוד כמה גדולי הראשונים שסוברין כן ולכן מסיק דאם עשאם כבר וא"א לתקנם יכול לילך בהם אבל מיד שיוכל לתקנם צריך לתקנם ובגורע מהחוטין לכו"ע פסול כדאיתא בב"י: