שימוש לא הוגן באתר באינטרנט

שאלה:

שלום, אחד האתרים באינטרנט שמציעים בהם דברים למסירה מתנים שאם לא העלתי אני הצעה של חפץ למסירה כמות מסויימת של זמן אחורה אז אני לא יכולה לראות הודעות חדשות של 24 שעות, לכן העלתי ראש מטען.. ולא ציפיתי שמשהו יבקש ואז מישהו ביקש וכתבתי לו שכבר לא רלוונטי. עברתי על גזל? הגיוני שהאחרי שמעלים זה כבר לא רלוונטי או נמסר וכדו'…
תודה רבה לרב המשיב!

תשובה:

שלום וברכה,

מה שכתבת הודעת שווא נחשב לשימוש לא הוגן באתר, אבל אין כאן גזל כיון שאת המוצר קיבלת מאדם פרטי, אלא שהשימוש באתר שמקשר בין הלקוחות לא היה הוגן, ולכן להבא יש לנהוג לפי הכללים מבלי להערים.

בהצלחה.