פרסום משפטים מספרי צדיקים

שאלה:

שלום
האם מותר לי לפרסם משפטים שכתובים בספרי צדיקים? מדובר על ספרים שההוצאה לאור והעורך עמלו כדי לאסוף ולסדר את כתבי הרב. וזה עם זכויות שמורות.
איפה הגבול?
אני רציתי לפרסם זאת בקבוצת וואטסאפ, וזאת כנראה תהיה בע"ה קבוצה גדולה.

תשובה:

משפטים מסויימים מתוך ספר אין בעיה לפרסם, כל הבעיה כאשר את מעתיקה את הספר כולו או חלקים נרחבים ממנו ומפיצה, ובזה גורמת הפסד למו"ל. כאן זה שימוש בסיסי בספר לצטט ממנו קטע כזה או אחר.

בהצלחה