ברכת האילנות בראש חודש אייר – ל' ניסן

שאלה:

יש בעיה לכתחילה לברך ברכת האילנות בשם ומלכות ביום שישי הקרוב בתאריך ל' ניסן- יום ראשון של ראש חודש אייר? השאלה- אם זה לכתחילה.
יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

תשובה:

שלום וברכה

ביום א' דראש חודש אייר שזה עדיין ל' ניסן, ניתן לברך ברכת האילנות בשם ומלכות.

מקורות:

ראה חסד לאלפים [פאפו], סי' רכא-רל סעיף כג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראה בכף החיים רכו א מכמה פוסקים שאין לברך בשם ומלכות בחודש אייר, וראה יחוה דעת ח"א סי' א, ויש לחשוש לזה לכאורה. גם המשנה ברורה יותר התייחס לחילוקים בין הארצות השונות אבל לא בארץ ישראל עצמה. נכון שהמברך יש לו על מי לסמוך אבל יש כאן ספק ברכות.