נתינת אוכל לחיילים

שאלה:

שלום,
אני גרה באזור בו יש הרבה חיילים שעושים ימים ולילות לשמור עלינו. כמובן, חלקם חיילים לא דתיים. כמו כן, יש לי מול הבית 'פינה חמה' לחיילים ותושבי האזור נוהגים לשים שם מאכלים ע"מ לפנק ולפרגן לחיילים. האם מותר לי להביא לחיילים האלו אוכל במידה ויש חשש סביר שהם לא יברכו? האם יש הבדל בין לחם לשאר מאכלים? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אם זה מקובל ונדרש, וחלק מהחיילים כן דתיים, נראה שמותר להניח שם אוכל ולכתוב עליו ברכתו כך וכך, אבל לא כדאי לשים לחם [אני מניח גם שאין להם צורך בלחם, מזונותיהם מסופקים להם על ידי הצבא]. סוף סוף את לא מגישה לחייל שאינו מברך באופן ישיר, את גם מציעה לברך, ובעיקר, הדבר הזה מוסיף למוטיבציה שלהם ולקשר שלהם עם התושבים, מה שבסופו של דבר מסייע בהצלת חיים.

בשורות טובות.