לסלק ממונה שהתמנה על ידי הזקן

שאלה:

זקני שליט"א מינה על ביתו איש ונתן לו כל הסמכיות החל מטיפול מהוצאות השוטפות, כ: תשלומי חשבוניות, קניות לבית, הפקדם כספים בבנק, טיפול ברופאים ורפאות קביעת תורים, ולקיחת תרופות, נקיון, כביסה, וכו', עד שיהא המתווך בינו לבין צאצאיו לקבוע זמנים לביקורים, וכן למסור להם תמיכה מפעם לפעם. – והוא מקבל מזקני תשלום חדשי על כל זה.
והשאלה שלי היא: באם לי כ'נכד' בעת שיהי' לי אפשרות לסלק הממונה ממשמרתו מותר לי לסלקו, או לא. [כמובן שאת זקני א"א לשתף עם הרהורי לבי, ועל כן אני רוצה לדעת האם מצד עצמי מותר לי או לא].
הסיבה לרצון לסלקו הוא: לדעתי הממונה אינו נאמן לזקני, ויש לי שיטות אחרים ממנו בדרכי רפואה, וכן י לי טענות על סדר ביקורים והכסף שנותן לצאצאי זקני, ואני חושב שאני אהיה מסור ונאמן וישר יותר ממנו.
אשמח לקבל מענה על השאלה, תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

סבא שלך מינה אדם מסוים וסמך עליו לכל מה שיעשה וסמך על השיקול דעת שלו, ולכן אין לך אפשרות לסלק אותו שלא מדעת הסבא. אם אתה חושב תיטיב עם הסבא יותר מהשני, עליך לומר לסבא שאתה רוצה להיות הממונה במקומו, אבל אין אפשרות לעשות זאת ללא דעת הסבא.

בהצלחה.