גילוח לספרדים בערב שבת שחל בראש חודש

שאלה:

שלום וברכה.
מציק לי מאוד מאוד הזקן, אני רגיל לגלח כל יומים (היות ואני משתמש במכונה של הרב גרוס, שזה לא מגלח עד הסוף), ראיתי במשנ"ב שמתיר בראש חודש שיוצא בערב שבת.
השאלה שלי ששמעתי היום שהרב יצחק יוסף הוכיח שדעת השו"ע לאסור, אף בכהאי גוונא, אני לא מחפש מי אוסר, כי זה מציק לי וקשה לי מאוד, ומצד שני אני לא יעשה נגד דעת השו"ע.
האם יש שיטות דלא זה דעת השו"ע, הוא שבכל זאת מותר (אני לא ספרדי שלם, אבל בפועל, פוסק כדעת השו"ע)?
תודה מראש.

תשובה:

ראיתי שהרב אופיר מלכה מתיר גם לספרדים, ובעצם האחרונים שדנו בזה אמרו דבריהם גם בדעת השולחן ערוך, מהם גם ספרדים כמו הפרי חדש והכנסת הגדולה, וכן ראיתי שהובא בשם הגר"א וויס שהיתר זה הוא גם לספרדים, אלא שהגר"ע יוסף והגר"מ מאזוז כתבו שספרדים נהגו להחמיר בכך.

ברכה והצלחה.